Free Kaspersky

Pošto je za mene Kaspersky najbolji antivirusni program, obradovala me je informacija da su na tržište izbacili besplatnu verziju. Postoje naravno, mala ograničenja, ali smatram da su ona zanemariva i da je ova verzija i pored toga bolja od svih drugih besplatnih AV pograma.

Zašto su objavili ovu besplatnu verziju tj. šta oni imaju od toga? Sasvim logičan potez, jer postoji more besplatnih verzija AV programa, a i mnogi konkurenti imaju shareware verzije koje nisu vremenski već funkcijski ograničene.

Ono što nudi je osnovna zaštita za kontrolu fajlova pri njihovom otvaranju ili izvršavanju. Prati se sav dolazni web saobraćaj i sprečava izvršavanje koda koji može zaraziti lokalni računar. Kaspersky Free kontroliše komunikaciju preko raznih sistema za razmenu poruka i blokira recimo potencijalno štetne linkove i pokušaje phishing‑a. Takođe se dodatno proverava sva elektronska pošta i blokiraju opasni linkovi ili virusi priključeni uz poruke.

Ono što ne nudi je zaštitu privatnosti, sigurnost kod online plaćanja, blokiranje neželjenih sadržaja i sigurnu VPN konekciju.

Link za skidanje je

https://www.kaspersky.com/downloads/thank-you/free-antivirus-download

 

Advertisements
Posted in Zaštita

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: