Windows Activation Technologies (WAT) Update KB971033, deinstalira KB971033 Windows 7 hack

Microsoft je u februaru 2010. izbacio Windows Activation Technologies (WAT) update KB971033 za Windows 7 sa setom mera protiv piraterije. KB971033 update onemogućava više od 70 poznatih hack i cracks koje koriste pirate za aktiviranje ilegalne kopije softvera.

Ako update otkrije neovlašteno čeprkanje po sistemskim datotekama on će pokušati vratiti datoteku u ispravno stanje. Ovaj Restore može zahtevati i Restart. Ako ovaj update ne može vratiti datoteku usmeriće vas na više informacija na Internetu.

Ako provera valjanosti greška ili iskorištavanje aktivacije se otkrije, biti ćete usmereni na više informacija na Internetu za rešavanje iskorištavanje aktivacije ili validation errors. Kada se validation errors ili iskorištavanje aktivacije uklone možete biti upitani za korištenje i valjanost ključa da bi registrovali Windows 7. Ako odlučite da ne riešite validation errors ili iskorištavanje aktivacije tada, povremeno ćete biti obaveštavani da kopiju Windows 7 na vašem računaru nije originalna.

Inače koliki je rizik od nabavljanja nelegalnog softvera? Preuzimanje ili instalacija nelegalnog softvera na Internetu je rizično jer web stranice koje oglašavaju te piratske proizvode često sadrže malware, viruse i trojance koji se nalaze u paketu sa ili su već ugrađene u nelegalni softver. Studije pokazuju da jedna od četiri web stranice koje nude nelegalni softver pokušava instalirati neželjeni ili zlonamerni kod u toku preuzimanja. Testiranjem tj preuzimanjem više od pet stotina piratskih kopija operativnog sistema Windows 7 (i programa za njegovu aktivaciju) utvrdili su da se u njih 32% nalazi zlonamerni kod.

Advertisements
Posted in Windows 7

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: