Praćenje izmena u Word-ovom dokumentu

U današnje vreme, češće nego ikada, postoji saradnja i rad više osoba na jednom projektu. To podrazumeva i rad na dokumentaciji u programu MS Word. Ako ste vođa projekta i želite da vidite šta su vaši saradnici sve do sada uradili ili koje su sve izmene načinili na dokumentu, možete upotrebiti Praćenje Izmena (Track Changes).

TrackChanges1

Ova opcija se nalaziu u traci sa alatima Review, a zatim Track Changes. Kada aktivirate ovu opciju, sve ono što u nastavku budete korigovali na tekstu biće označeno isprekidanom linijom i balonom u kojem će stojati objašnjenje koje su izmene načinjene. Ove oznake još daju informacije i o tome ko je načinio te informacije. Ime ne ukucava korisnik već će se koristiti ime na koje je registrovan Office programski paket. Ovo naravno možete promenuti u opcijama samoga Word-a.

TrackChanges2

 

 

Kada su načinjene izmene, potrebno je te izmene prihvatiti ili odbaciti. Izbor se dobija tako što se na oblačić klikne desnim tastrom miša i iz dobijenog izbora se odaberu naredbe AcceptFormatChane u slučaju da prihvatamo izmene ili RejectFormatChane u slučaju da ne prihvatamo izmene na dokumentu. Ako smo odabrali ovu drugu varijantu zimene koje su načinjene će se poništiti. U oba slučaja oznaka u obliku balončića će nestati.

TrackChanges3

Advertisements
Posted in Word 2010
One comment on “Praćenje izmena u Word-ovom dokumentu
  1. Odličan blog. Svaka čast!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: